قاصدک شمس توس سه شنبه 23 آبان 1391برچسب:, :: 14:43 :: نويسنده : آمنه
1. انبه میوهای است با طبع گرم و خشك، نارس آن سرد و خشك میباشد.
2.بخاطر وجود تانن در پوست انبه برای معالجة اسهال مفید است. طریقة مصرف : یك قاشق چایخوری كوبیدة پوست انبه دو مرتبه در روز.
3. انبه مقوی جسم و روح و دستگاه گوارش است.
4. كلیه و مثانه را تقویت میكند. یك ساعت قبل از غذا یا بعنوان غذا میل شود.
5.رنگ چهره را باز میكند. مانند شماره 4 میل شود.
6. كسانی كه مزاج گرم دارند افراط در خوردن آن نكنند.
7. از بین برندة بوی بد دهان است.
8. افراد سوداوی و بلغمی كمتر انبه بخورند چون تولید بلغم و سودا میكند.
9. خوردن انبه ضعف بینایی میآورد.
10. گوشت میوة انبه جریان خون را رونق میبخشد.
11. برای كاهش تب و سرماخوردگی از كمپرس و یا حمام برگ درخت انبه استفاده میشود.
12. گرد برگهای سوختة انبه ضدخونریزی میباشد.
13. جهت درمان دردهای رماتیسمی از دم كردة پوست ریشة آن به صورت حمام استفاده شود یا اینكه بصورت ضماد بگذارید.
14. مغز هستة آن برای سرماخوردگی و سرفههای سخت مفید است.
15. مغز هستة انبه جهت بواسیر خونی و قطع خونریزی رحم خارج از موقع قاعدگی به كار میرود.
16. میوة تازة ترش انبه صفرا را تشكیل میدهد و اشتهاآور است و باید گفت برای بلغمیها و سوداییها مضر است.
17. اگر شكوفة تازة آن را با شكر مخلوط كرده و هر روز بخورند از سرعت انزال جلوگیری میكند. میزان مصرف 40 گرم شكوفه تازة خشك كرده به علاوه 120 گرم شكر برای 14 روز.
18. مزمزه برگ و گل انبه باعث تقویت دندان و لثه میشود.
19. روغن انبه برای درازی و سیاهی مو و ریزش مو مفید است.
20. طرز تهیه روغن انبه : پوست خام انبه در آفتاب پرورده شده باشد و سپس با روغن زیتون مخلوط و عصارة آن گرفته شود و روغن را به مو بمالند.
21. انبه دفع كننده اخلاط است.
22. برای انواع سردرد مفید است. عصر و شب به عنوان شام میل شود.
23. انبه چاق كننده است همراه صبحانه میل شود.
24. افراط در خوردن انبه باعث سوء هاضمه و فاسد شدن خون میشود و بچهها به امراض پوستی دچار میشوند.
25. پوست انبه قابض است.
26. شستشو با پوست انبه خارش مثل جرب را تسكین میدهد.
27. میوه نارس انبه برای بیماریهای خونی به كار میرود.
28. برای تقویت معده میتوان از مربا و ترشی انبه استفاده كرد.
29. گرد مغز هسته آن ضدكرم است.
30. میوه انبه عطش را تسكین میدهد.
31. میوه انبه مقوی نیروی جنسی میباشد.
32. انبه كبد را ضعیف میكند و بهتر است نیم ساعت بعد از خوردن آن شربت زرشك یا سكنجبین میل شود.
انبه خواص : انبه Mango نام علمی Mangifera indica انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است . برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است . انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد . 1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است . 2)انبه تقویت کننده قوای جنسی است . 3)رنگ صورت را درخشان می کند . 4)دهان را خوشبو می کند . 5)ادرار آور است . 6)یبوست را برطرف می کند . 7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند . 8)انبه تمیز کننده خون می باشد . 9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد . 10)انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود . 11)برای رفع اسهال مفید است . 12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد . 13)برای درمان بواسیر مفید است . 14)عطش را برطرف می کند. 15)انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند . خواص مغز هسته انبه انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد . مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . 1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند . 2-برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود . 3-سرفه های سخت را درمان می کند . 4-درمان کننده بواسیر خونی است . 5-خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند . 6-مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است . 7-برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است . 8-ضد استفراغ است . دیگر خواص درخت انبه 1.گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند . 2.اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند . 3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است . 4.برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید . 5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید . مضرات : هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید . اگر خون انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد . غرغره این عصاره ، مخلوط با کمی آب جهت درد گلو و اورام لوزتین بکار میرود. پوست انبه دارای 15 تا 18 تانن است و یک قاشق چایخوری کوبیده آن دو مرتبه در روز برای معالجه اسهال کافی است. صمغ این درخت کمی در آب حل میشود و از انواع صمغ عربی است. میوه انبه ابتدا گس و بعد ترش میشود و در اثر زیاد ماندن در روی درخت ، کمکم شیرین میشود. میوه انبه بوی خوشی شبیه انبر دارد. مقوی جسم و روح و اعضای دستگاه گوارش است. کلیه و مثانه را تقویت میکند.
آشنایی با خواص انبه![]() تغذیه > میوه و سبزی- همشهری آنلاین- شهره فرجی:
کمک به حذف ضایعات روده بزرگ و درمان اسهال از جمله خواص درمانی انبه است. این میوه، سرشار از مواد غذایی و فایتوکمیکالها است و به عنوان شاه میوه نیز معروف است. در آیین بودا، از این میوه به عنوان میوه بهشتی یاد شده است. ارتفاع درخت انبه حدود 35 تا 40 متر است و قطر شاخه آن تا 10 متر نیز میرسد. شکوفههای این درخت کوچک و سفید است و هر کدام از شکوفهها دارای 5 گلبرگ، 5 کاسبرگ و 5 پرچم میباشد. برخی از درختهای انبه با 300 سال سن هنوز میوه میدهند. در وسط میوه این درخت هسته درشتی وجود دارد که بسته به نوع درخت اشکال متفاوتی دارد. حدود 3 تا 6 ماه طول میکشد تا میوههای این درخت کاملا برسند و وزن هر میوه بین 500گرم تا 5/2 کیلوگرم است. این میوه علاوه بر مصرف خوراکی دارای مصارف متعدد دیگری از جمله طعم دهنده، رنگ دهنده و عطر نیز میباشد. خواص درمانی انبه: 1- فیبر نامحلول موجود در انبه به حذف ضایعات روده بزرگ کمک میکند و در درمان یبوست، موثر است. 2- وجود اسید تارتریک، اسید مالیک و اسید سیتریک در این میوه، به حفظ قلیایی بودن مایعات بدن کمک میکند. 3- مخلوط شیر و انبه به افزایش وزن بدن کمک میکند. 4- عصاره پوست درخت، ساقه، برگ و میوه نرسیده انبه، دارای خواص ضد باکتری هستند. 5- گلهای خشک شده این میوه، برای درمان اسهال، اسهال خونی مزمن و برخی مشکلات مثانه مفید است. 6- مغز هسته انبه، ضد اسهال است. 7- آنتی اکسیدانهای موجود در انبه، نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی ایفا میکنند.[آنتیاکسیدانها به جنگ آنفلوانزا میروند] 8- برخی از فلانوئیدهای موجود در این میوه، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان میشوند.
گلابی
آشنایی با خواص گلابیتغذیه > آشنایی با خواص خوراکیها- همشهری آنلاین - شهره فرجی:
کاهش تب، پایین آوردن سطح کلسترول و پیشگیری از یبوست، برخی از خواص گلابی هستند. گلابی، میوه خوراکی درختانی است که به رده pyrus تعلق دارند و یکی از مهمترین میوههای مناطق آب و هوایی معتدل به حساب میآید. این درختان برای میوه دهی به یک دوره سرما احتیاج دارند و از نظر پایداری، به درختان سیب شباهت زیادی دارند. پوست این میوه، به رنگهای زرد، سبز، قهوهای یا ترکیب این رنگها با هم هستند و گوشت آن از رنگ سفید تا کرم نوسان رنگ دارد و از لحاظ ظاهر، قسمت انتهای آن پهن است و همانطور که به قسمت سر میرسد باریک میشود. ارزش غذایی 100 گرم گلابی: • کربوهیدرات: 15.46 گرم • شکر: 9.80 گرم • فیبر رژیمی: 3.1 گرم • پروتئین: 0.38 گرم • تیامین: ( ویتامین ب1): 0.012 میلیگرم • ریبوفلاوین ( ویتامین ب2): 0.025 میلیگرم • نیاسین (ویتامین ب3 ): 0.157 میلیگرم • اسید پانتوتنیک (ویتامین ب5 ): 0.048 میلیگرم • ویتامین ب6: 0.028 میلیگرم • ویتامین سی: 4.2 میلیگرم • کلسیم: 9 میلیگرم • آهن: 0.17 میلیگرم • منیزیم: 7 میلیگرم • فسفر: 11 میلیگرم • پتاسیم: 119 میلیگرم • روی: 0.10 میلیگرم برخی از خواص گلابی به شرح ذیل میباشد: • این میوه به خاطر داشتن مقادیر زیاد ویتامین C ، داری خواص آنتی اکسیدانی است و از اکسیده شدن ترکیبات سلولهای بدن توسط رادیکالهای آزاد پیشگیری میکند. • گلابی به خاطر وجود فیبر در خود، از بروز یبوست پیشگیری کرده و نیز عملکرد روده را تنظیم میکند.[فیبرها با سرطان سینه میجنگند] • با خوردن گلابی احتمال خطر ابتلا به سرطان سینه در خانمها کاهش مییابد. • فشار خون را کاهش داده و از بروز سکته مغزی پیشگیری میکند.[؟] • به خاطر وجود پکتین در خود، سطح کلسترول را کاهش میدهد.[• برای سلامت روده بزرگ، مفید است. • آب این میوه،به خاطر وجود قند فراوان در خود، انرژی از دست رفته را خیلی سریع به بدن، بازمیگرداند. • نوشیدن یک لیوان آب گلابی، برای کاهش تب مفید است. • این میوه به خاطر وجود خواص آنتی اکسیدانی در خود، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. • نوشیدن یک لیوان آب گلابی برای کاهش درد در بسیاری از بیماریهای التهابی مفید است.
درباره وبلاگ به وبلاگ ما خوش آمدید آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها
نويسندگان |